Дринк Импорт ЕООД бързо се превръща в признат вносител на алкохолни напитки за българския пазар.

Базирани в София, ние разполагаме с национална дистрибуторска мрежа, обслужваща водещи търговци на едро, търговци на дребно и вериги магазини.

С гордост може да обявим нашия списък от марки, който включва гръцки традиционни алкохолни продукти като Ouzo Meltemi и Ouzo Ammos.

Ouzo Meltemi Gatsios

Един поглед назад към историята на дестилерията Gatsios

Истанбул (Константинопол). Кръстопът на Изтока и Запада, кръстопът на цивилизации и аромати. Именно там, Танасис Гациос ни въвежда в света на ароматните билки и тайните на традиционната дестилация.

Сирако. През 1878 г. Танасис Гациос се връща в историческото село и основава първата дестилерия в района на Епир. Там рецептите от Константинопол хармонично се смесват с неговото усърдие и умения за създаването на узо с отлично качество, ципуро, бренди и ликьори с различни вкусове. Скоро след това качеството на продуктите е широко признато и славата им бързо се разпространява в страната и в чужбина, получавайки златни награди в конкурсите на Атина (1904), Марсилия (1904), Бордо (1904), Лиеж (1905), Милано (1908) и Брюксел (1930).

Арта. През 2007 Gatsios Distillery ООД се сдобива със собствени си съоръжения на брега на река Arachthos. С две ултра модерни бутилиращи линии и капацитет за производство до 6000 бутилки на час, компанията скоро се разширява и предлага своите продукти в 12 страни в чужбина.

Днес, четвъртото поколение на семейство Гациос продължава със същата отдаденост по дългия път на производството на традиционни алкохолни напитки със строго подбрани, фини съставки от гръцки производители, като се използват едни и същи рецепти и методи за дестилация, като преди всичко осигуряват качеството, аромата и специалния вкус на своите продукти – ценности, които остават непроменени с течение на времето – от 1878 год. до сега.

Meltemi: остров, море, летен вятър от Егейско море. Пълна хармония на съставките с неизвестния досега морски бриз от ароматни растения подчертават неговите отличителни качества.

Ouzo „Meltemi“ е силно узо с неописуема яснота, несравним аромат и нежен, балансиран вкус.

Опитайте Ouzo “Meltemi” като аперитив, чисто или с лед и вода, или като голямо питие с много лед и натурален портокалов или лимонов сок.

Алкохолно съдържание: 40%

Количество: 0,2л, 0,7л, 1,0л и 2,0л


Ouzo Ammos

Един от гръцките традиционни продукти, които Savvas предлага, е Ouzo Ammos. Внимателно подбраните семена съчетават един комплект с деликатен аромат и уникален вкус.

Ouzo Ammos е с високо качество, с различен израз на традиционната дестилация.

Алкохолно съдържание: 40%

Количество: 0,7л

Ouzo Gold Premium

Един от гръцките традиционни продукти, които Savvas предлага, е Ouzo Златното узо на Гърция! Примиум продукт, с несравним и впечатляващ водопад от аромати и нежен, мек вкус. Двоен дестилат, добит от настойка с анасон, звездовиден анасон, резене, смола от мастика от остров Хиос и много билки. За непривикналото небце първата среща е особена. Различава се доста от стандартните марки узо. Трябват ви само няколко глътки, обаче, за да се пристрастите и да го превърнете в любим продукт. Не случайно, мнозина го определят като най-доброто узо в Гърция.

Алкохолно съдържание: 43%

Количество: 0,7л